Ivanhoe East

 

In this case, the clients wished to add significant additional living space to the rear of their home and to achieve a stylish and functional blend of indoor/outdoor living with multi-functional external entertaining areas including an alfresco opening out from a new kitchen area with outdoor cooking facilities and a separate terrace.

The design process required the entire outdoor element to be considered and integrated with the internal requirements. The kitchen and study areas at the rear were relocated and a large sitting room with a central fireplace was added. The study was relocated to the rear of the sitting room.

As a result of Supa Group's creative design, the sitting room, study, living room and kitchen have outlooks and access into two separate and private, external, covered areas. The result is a very large and functional internal space highly suited for grand-style entertaining both inside and out. In addition, the kitchen design included windows opening to an external servery direct to the covered alfresco area facilitating full use of the outdoor cooking opportunities.

The result is a very large and functional internal space highly suited for grand-style entertaining both inside and out