We are open - our response to Covid 19

Newport

A Gem in Newport.

With incredible street appeal this charming 1940’s weatherboard house in a hue of powder blue, has been beautifully extended and renovated; a home that puts a smile on your face every time you walk in the front door.

When it came to the brief, this family had done their research and were well prepared. They had a clear and defined idea of what they wanted to achieve whilst working within their budget.

With limited space; preserving the north facing private back yard for the children was a must, so the ideal solution was to extend up.

The successful design had to be intelligent and thoughtful, maximising the use of space and light. What resulted was a fresh contemporary floorplan displaying relaxed flowing spaces for where the family gathered and importantly exhibited seamless connectivity to the new first floor. A design that ticked all the right boxes; fulfilling the family’s individual needs and expectations for the now, and long term.

Adding the new addition allowed for the ground floorplan to be ‘tweaked’ and parents were rewarded with a new spacious ensuite and extra wardrobe.

From the warm organic timber vanity, crisp white benchtop with protruding bowl to the matt black tapware and fittings and heated towel rail, this bathroom is a study in elegance.

Further alterations to the ground floor included the removal of an existing European laundry and renovating the existing bathroom; replicating the elegance displayed in the ensuite.

The new laundry is a delight; a smart modern clean up command centre streamlined to handle the heaviest of loads. With plenty of storage to boot and easy access to the outdoor via a fully glazed door with hi-lite windows, this area is light filled and functional.

Finally, the ground floor was extended at the rear over the existing alfresco deck to create a Walk in Pantry for the kitchen. Every square inch of the design had maximised the use of space beautifully with emphasise on optimal functionality.

Flaunting her new first floor addition; this gem shone brightly. All the bases were covered with two generous bedrooms for the children; each with BIR; and a modern bathroom with separate powder room at their disposal.

And that’s not all. A third room which doubled up as a study and guest room was created, a contemporary ergonomic room with built in timber desk, space saving features and ample cabinetry.

For relaxation and play, the children had their own ‘Hang out’ living area and the first-floor roof space was also adapted to include a large nominal attic space for additional storage.

Meticulous care was given to make sure the extension was sympathetic to the original charm and character of the home. From the corrugated Zincalume roof to the white timber awning windows to match existing; you’d never know this home had been extended.

Why choose Supa Group

6 Year<br/>Guarantee 6 Year
Guarantee
Free Design Consultation Free Design Consultation
40 Years Experience 40 Years Experience
Fixed Price & Completion Time Fixed Price & Completion Time
All Areas Serviced All Areas Serviced

Lift Your Family's Lifestyle.
Visualise Your Dream Home

Not sure where to begin?
Book your Free Design Consultation today.
BOOK A CONSULTATION

What our customers are saying

Very happy with our recent renovation with Supa Group. Just like another reviewer, we wasted time and money trying to go through an architect. Supa …

Despite all the stories you hear about how difficult building can be it was a fairly painless process thanks to the professionalism of the Supa …

Thank you so much for the spectacular job you have done. We are very happy with the outcome and it was an absolute pleasure working …